15# – American Red Ale

Vid andra ”kurstillfället” med mina ”lärlingar” hade de själva köpt utrusning och råvaror. Jag blev dock ombedd att föreslå ett recept baserat på inhandlade råvaror. Lite nya specialmaltsorter gjorde det lite svårt men resultatet blev inte så dumt.

Data:
– OG 1057
– FG 1012
– Abv 5,7 %
– IBU 35
– EBC 20
– Erhållen volym xx l (notering saknas)
– Bryggdatum 2013-11-17, tappat på flaska 2013-12-02.

Malt och extraktgivare:
– 5,1 kg Pilsner malt
– 0,3 Cara Red
– 0,3 Cara Hell

Humle mm:
– 20g Northern Brewer kottar 12,7%, 60 minuter
– 20g Cascade kottar 7,7%, 10 minut
– 20g Cascade kottar 7,7%, 5 minut
– 20g Cascade kottar 7,7%, 1 minut
– 40g Cascade kottar 7,7%, 5 dagar torrhumling

Jäst:
– Safale S-04

Procedur:
– Infusionsmäskning med 14 liter vatten vid 68°C i 60 minuter.
– Lakar ut 25 liter vört till SG 1047.
– Vörtkok i 60 minuter. OG 1053 efter spädning.
– Jäsning 15 dagar vid 22-24°C till FG 1012. Under de sista 5 dagarna pågick torrhumlingen.
– Omtappning och primning med 5,3g strösocker per liter öl.
– Kolsyrejäsning på flaska 14 dagar 22-24°C.

Bedömning (2013-xx-xx):
Återkommer med bedömning…

Det här inlägget postades i Brygder. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>