Glögg 2011

Förra året provades GP:s Dunderglögg med positivt resultat. I år blir det en favorit i repris men med bättre framförhållning med förhoppning om ännu bättre resultat med längre tid för jäsning.

Ingredienser

5 liter svagdricka
5 skivade råa potatisar
1 paket bakjäst för matbröd 50 g
1 påse nejlikor
1 påse kardemummakärnor
1 bit färsk ingefära (ca 5 cm)
1 kanelstång
2 paket russin (totalt 500g)
2,5 kilo socker

Procedur:
Alla ingredienser blandades i bryggeriets 9 liters jäshink och skall få stå till sig till 1:a advent.

Bedömning (2011-12-xx):
Återkommer efter smakprov…

Bilder från tillverkningen:
Det här inlägget postades i Brygder. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>