Ölprovning på Seaside Björkö

imageimageimageimageimageimage
Gick ner för att ”ta en öl” men fångas genast av Isobels entusiasm för de senaste tillskotten i sortimentet. Jag lutar mig tillbaka och överlåter mig till hennes val.

Alba Scots Pine Ale (Heather Ale Ltd.)
Len, söt smak med en antydan till kåda. Spännande kombination med gran och tallbarr ”skördade på våren”. Kul!

American Dream (Mikkeller)
Wow… en citrusbomb! Redan aromen säger att detta är en jänkare med massor av amerikansk humle. Kanske det godaste jag druckit dennna sida julafton. Detta kan vara den perfekta ölen för uteserveringen nästa sommar.

Fraoch Heather Ale
Mjuk, blommig och kraftigt parfymerad arom. Bryggt tillsammans med ljungblommor enligt ett 17-tals recept. Kul att ha provat men lite för mycket blomdoft och smak som inte känns helt naturellt (även om det säkert är det) för min smak.

Bödeln IPA (Hantverksbryggeriet)
Mycket stor beska och kraftig fruktighet men även en viss surhet i arom och smak som drar intrycket. Kul med en IPA med lägre alkoholhalt (5,6%) när man nu skall prova flera öl.

Dark Island (The Orkney Brewery)
Choklad, kaffe och viss fruktighet i aromen. Sträv chokladsmak med kafftoner. En god Dark Ale som likaväl kunnat gå som en porter.

Scottish Midnight Sun (New Alloa Brewery)
Choklad- och kaffearom och samma i smaken. Sötare, lenare och inte lika bitter chokladsmak som Dark Island ovan. Perfekt till en mörk chokladkaka men inget som lägger sig på minnet. Namnet Dark
porter känns dock lite som en upprepning av det självklara…

Hel & Verdoemenis (Brouwerij de Molen)
Shit pommes frittes! Här döljs väldigt lite av alkoholen… Rikligt med kaffesmak men även rikligt med alkoholsmak. Gott men det här kunde gjorts mycket, mycket bättre.
—————————————————
Tack till Isobel och Sebastian för bra service, kunskap och sällskap!
Det här inlägget postades i Brygder. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *