Rabarbersaft 2012

Stiltje i bryggeriet fortfarande. En laddning rabarbersaft tar dock inte så lång tid. Sagt och gjort. Skördetid!

Ingredienser:

2 kg rabarber
1,5 liter vatten
1 kilo socker
1 st citron
2 msk atamon

Procedur:
Rabarberna sköljdes och skars i bitar. Vattnet kokades upp och rabarberna las i och kokades tills de var mjuka. ”Rabarbergröten” silades i saftsilen i 30 minuter och saften kokades sedan upp med saften från den pressade citronen samt sockret. Under uppkoket skummades saften av med en slev. 2 msk atamonrördes ner innan saften hälldes på rengjorda flaskor.

Bedömning (2012-06-10):
Fantastisk god saft som uppskattades av alla!
Efter lite experimenterade hittades också följande utsökta sommardrinksrecept.
”Ruby summer”
Lika delar outspädd rabarbersaft och gin
Skaka i shaker med is
Häll upp i glas och toppa med några klunkar kolsyrat vatten.

Bilder från tillverkningen:

Det här inlägget postades i Brygder. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>