Bridies

Blev sugen på något gott enklare tilltugg till en öl och bestämde mig för att försöka göra Bridies. En enkel köttpirog som serverades, lika självklar som vår korv med bröd, på en Skotsk fotbollsarena vid ett besök jag gjorde härom året. Pä nätet hittades flera recept och valet föll på följande.

Ingredienser
300g köttfärs
1st stor gul lök alternativt 2 st små
2 pakett smördeg
1tsk Worcestershire sås
2 msk köttbuljong
1st ägg
Salt
Peppar

Tillagning
Bryn köttförsen i en stekpanna och ta sedan av den från spisplattan.

Hacka löken och rör ner i köttförsen.

Tillsätt Worcestershiresåsen och buljongen och blanda väl. Salt och peppar efter smak.

Rulla ut smördegen och pressa ut ca 10 cm stora runda plattor. Lägg ca en serveringssked med köttfärsblandningen på varje platta och vik sedan över ena halvan och tryck till runt kanterna. Vispa äggvitan och pensla över pirogerna. Skär tre snitt över pirogerna med en vass kniv.

Grädda i ugen ca 30 minuter tills pirogerna blivit gyllenbruna.

Cheers!

Det här inlägget postades i Mat. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *