Bryggeriet består av följande utrustning:
Vörtkokare
30 liters gryta från Humlegården och gasolkokplatta från Gasolmontage.
Mäskkärl/Lakkärl
2st 30 liters jästunnor från Essensspeciallisten, Göteborg (Vinland).
Innertunnan perforerad med 2,5 mm borrhål i botten.
Yttertunnan har försetts med en tappkran i plast från Humlegården.
Jäskärl
30 liters jästunnor från Essensspeciallisten, Göteborg (Vinland).
Kylspiral
Hydrometer – Från Essensspeciallisten
Provrör – Från Essensspeciallisten (Vinland).
Termometer – Ungstermomenter från ÖoB.
Lilla bryggutrustningen (10 liter)
Hej David,
En engelsk bekant hävdade att man behöver brygga åtminstone 150 l för att få en bra öl. Men det gäller tydligen inte längre?
/Oskar
Sa din vän om det gällde 150 l åt gången eller ackumulerat? 😉
Det har blivit bra öl ur de 4 första bryggningarna (du skall snart få prova) och jag har gott hopp om den 5:e också. Gäller din väns regel ackumulerad volym så betyder det bara att det snart kommer att bli ännu bättre! 100,5 l bryggt såhär långt…
150 l åt gången…
Jag brygger ofta ca 10 liter åt gången, och det blir alldeles tillräckligt bra. Finns ingen skillnad mot att brygga 20-200 liter, vilket jag också gjort med andra bryggverk. Det överlägset viktigaste är att göra ett bra och tillräckligt noggrant hantverk.