Utrustning

Bryggeriet består av följande utrustning:

Vörtkokare
30 liters gryta från Humlegården och gasolkokplatta från Gasolmontage.

Mäskkärl/Lakkärl

2st 30 liters jästunnor från Essensspeciallisten, Göteborg (Vinland).
Innertunnan perforerad med 2,5 mm borrhål i botten.
Yttertunnan har försetts med en tappkran i plast från Humlegården.

Jäskärl
30 liters jästunnor från Essensspeciallisten, Göteborg (Vinland).

Kylspiral

 

 

 

 

Hydrometer – Från Essensspeciallisten

 

 

 

 

Provrör – Från Essensspeciallisten (Vinland).

 

 

 

 

Termometer – Ungstermomenter från ÖoB.

Lilla bryggutrustningen (10 liter)

Jäskärl och lakkärl

4 kommentarer till Utrustning

  1. Oskar skriver:

    Hej David,
    En engelsk bekant hävdade att man behöver brygga åtminstone 150 l för att få en bra öl. Men det gäller tydligen inte längre?
    /Oskar

    • david skriver:

      Sa din vän om det gällde 150 l åt gången eller ackumulerat? 😉
      Det har blivit bra öl ur de 4 första bryggningarna (du skall snart få prova) och jag har gott hopp om den 5:e också. Gäller din väns regel ackumulerad volym så betyder det bara att det snart kommer att bli ännu bättre! 100,5 l bryggt såhär långt…

  2. Kim skriver:

    Jag brygger ofta ca 10 liter åt gången, och det blir alldeles tillräckligt bra. Finns ingen skillnad mot att brygga 20-200 liter, vilket jag också gjort med andra bryggverk. Det överlägset viktigaste är att göra ett bra och tillräckligt noggrant hantverk.

Lämna ett svar till david Avbryt svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>